İslam Kütüphanesi

Forum

=> Daha kayıt olmadın mı?



Forum - Açma Tarifi

Burdasın:
Forum => Yemek Tarifleri => Açma Tarifi

<-Geri

 1 

Devam->


aşkın gözyaşları
(şimdiye kadar 50 posta)
30.05.2012 19:12 (UTC)[alıntı yap]
Malzemeler:

600 Gr un (5 su bardağı
1 Su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2.5 Çorba kaşığı pak maya
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ayçiçeği yağı
2 Çorba kaşığı margarin
Çörekotu
Hazırlanışı:

Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın.
Tozşekeri, tuzu, ayçiçeği yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun.
Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin.
Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın.
Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin.
Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın.
İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın.
Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın.



Bütün konular: 2323
Bütün postalar: 2386
Bütün kullanıcılar: 23
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
Bugün 78 ziyaretçi (122 klik) kişi burdaydı!

Copyright © 2012 Gizemliilimler.Blogspot.com | Gizemli İlimler | Tüm Hakları Saklıdır | İBRAHİM KARAMAN | Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol