İslam Kütüphanesi

Forum

=> Daha kayıt olmadın mı?



Forum - Çarşaf Böreği Tarifi

Burdasın:
Forum => Yemek Tarifleri => Çarşaf Böreği Tarifi

<-Geri

 1 

Devam->


aşkın gözyaşları
(şimdiye kadar 50 posta)
30.05.2012 19:08 (UTC)[alıntı yap]
Malzemeler:

3 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı su

İçi için :
Yarım kilo et
1 Adet soğan
2 Adet domates
Tuz
Üzerine ; kırmızı pul biber Hazırlanışı:

Yumurtaların akını sarılarından ayırın.
Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın.
Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin.
Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin.
İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin.
Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın.
Yumurtaların sarısını, kırmızı pul biberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün.
180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.



Bütün konular: 2323
Bütün postalar: 2386
Bütün kullanıcılar: 23
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse crying smiley
Bugün 133 ziyaretçi (203 klik) kişi burdaydı!

Copyright © 2012 Gizemliilimler.Blogspot.com | Gizemli İlimler | Tüm Hakları Saklıdır | İBRAHİM KARAMAN | Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol